Τα τμήματα Χαρά και Μουσική


 Ανακαλύπτω τον κόσμο με μουσική, Μουσική για βρέφη

Η δημιουργία ενός πλούσιου μουσικού περιβάλλοντος στα πρώτα χρόνια του παιδιού είναι πολύ σημαντική καθώς το βοηθάει να αναπτυχθεί μουσικά, κινητικά, γλωσσικά και συναισθηματικά. Είναι γεγονός πώς το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να ανακαλύψουν τον κόσμο είναι οι αισθήσεις. Με αυτήν την αφορμή δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε βρέφη από νεογέννητα έως 12 μηνών στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του μουσικού μας εργαστηρίου. Μέσα από παιχνίδια που διεγείρουν την ακοή, την όραση και την αφή, δημιουργείται ένα γερός δεσμός ανάμεσα στον γονιό και στο βρέφος και χτίζονται οι πρώτες βάσεις για μια ισορροπημένη ανάπτυξη.
Πεντάμηνοι κύκλοι μαθημάτων με εβδομαδιαία πρωινά ή απογευματινά μαθήματα διάρκειας 40 ή 60 λεπτών ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
Κόστος 200 ευρώ ο πεντάμηνος κύκλος (18 μαθήματα). 

Χαρούμενοι Μουσικοί Ι και ΙΙ

Το ειδικό αυτό μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με μικρές ομάδες παιδιών από 12 μηνών έως 24 μηνών και από 2 χρονών έως 3 χρονών με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των γονιών στο μάθημα, μία  ώρα την εβδομάδα. Προγράμματα μουσικής προπαιδείας με τραγούδι και κίνηση, πειραματισμό με μουσικά όργανα ενθουσιάζουν τα παιδιά και τους γονείς του και ανακαλύπτουν μαζί τον κόσμο της μουσικής.
Κόστος 332 ευρώ το χρόνο (10 μήνες). Έναρξη 19/9,21,22 ή 23/9 ανάλογα με τη μέρα και το τμήμα.
Οι Χαρούμενοι Μουσικοί ΙΙ μπορούν να παρακολουθθήσουν συγχρόνως και το πρόγραμμα Ας παίξουμε μαζί , κάθε Πέμπτη 6-7,  στην προνομιακή τιμή 15 ευρώ το μήνα.
Μικροί Μαέστροι 

Ομαδικά μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά ηλικίας 3-4 χρονών με ή χωρίς την παρουσία των γονιών μιας ώρας την εβδομάδα που  παρέχουν τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες για να καλλιεργηθεί η αγάπη και εκτίμηση της μουσικής στα παιδιά μέσα από ηχοϊστορίες, ακρόαση και δραματοποίηση μουσικής ρυθμικούς και μελωδικούς πειραματισμούς.
Κόστος 332 ευρώ το χρόνο (10 μήνες) Έναρξη μαθημάτων 19/9
Οι  Μικροί Μαέστροι μπορούν να παρακολουθθήσουν συγχρόνως και το πρόγραμμα Ας παίξουμε μαζί , κάθε Πέμπτη 6-7,  στην προνομιακή τιμή 15 ευρώ το μήνα.
 
Χαρά και Μουσική Ι και ΙΙ 

Διετής κύκλος μουσικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 4-6 και 6-8 χρονών αντίστοιχα σε ομαδικά μαθήματα μιας ώρας την εβδομάδα με πρόγραμμα μουσικοκινητικής, εκμάθηση της μουσικής σημειογραφίας και μουσική έκφραση στα κρουστά και στο μεταλλόφωνο. Στο δεύτερο χρόνο τα παιδιά παρακολουθούν στιγμές από την ιστορία της μουσικής και της ζωγραφικής είτε εξετάζοντάς τες μέσα στον χρόνο είτε ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία της ζωγραφικής και της μουσικής πάνε μαζί.
Κόστος 332 ευρώ το χρόνο (10 μήνες) Έναρξη μαθημάτων 21/9 ή 22/9

Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι
 

Το πρόγραμμα  αυτό της Χαράς και Μουσικής ασχολείται με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών ηλικίας 4-8 χρονών, την ενσυναίσθηση, την αναγνώριση και διαχείριση της χαράς, της λύπης, του φόβου, του θυμού, της στοργής και άλλων σημαντικών συναισθημάτων.
Η παιδαγωγός σαν μαέστρος καθοδηγεί τα παιδιά στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν τον όμορφο αλλά και δύσκολο συναισθηματικό τους κόσμο. Η μουσική καθώς είναι πολύ αγαπητή στα παιδιά, αλλά και επειδή με αυτή εκφράζονται συναισθήματα και διαθέσεις παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό.
Τα μαθήματα γίνονται σε τριμηνιαίους κύκλους μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 45 λεπτά.
Κόστος  96 ευρώ το τρίμηνο  (12 μαθήματα).


Μικρή μπάντα κρουστών...με Φαντασία

Ένα νέο πρόγραμμα στη Χαρά και Μουσική που απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών.
Παρακολουθώντας το πρόγραμμα αυτό και παίζοντας  ηχογόνα υλικά όπως με κουβάδες και άλλα πλαστικά αντικείμενα, τα παιδιά αφοσιώνονται  στην παραγωγή ήχου και μαθαίνουν γρήγορα ρυθμούς και μέτρα, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους στην εκτέλεση  μουσικής και παίρνουν ερεθίσματα για τη δημιουργική σύνθεση.
Το  μάθημα  πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 45 λεπτά.
Κόστος 272 ευρώ το χρόνο (9 μήνες). Έναρξη 11/10

Ατομικά μαθήματα πιάνου 

Μαθήματα πιάνου μισής ή μιας ώρας την εβδομάδα οργανωμένα με τις πιο καινούργιες μεθόδους παιδαγωγικής μαζί με μαθήματα θεωρίας μουσικής και εξάσκησης της ακοής και της φωνής.Τα παιδιά παρουσιάζουν στο τέλος Ιουνίου σε κοινό τα κομμάτια που αγάπησαν όλη τη χρονιά.
Εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών:Τα παιδιά μαθαίνουν ευχάριστα τη θεωρία της μουσικής καθώς και τα όργανα της ορχήστρας και τα παραδοσιακά όργανα παίζοντας με προγράμματα σύγχρονου λογισμικού
Τα παιδιά από την τρίτη τάξη του Δημοτικού παρακολουθούν τα ομαδικά  μαθήματα θεωρίας, μία διδακτική ώρα ( 45') την εβδομάδα.
Κόστος ανάλογα με τη διάρκεια του μαθήματος που θα επιλέξει ο μαθητής. Έναρξη μαθημάτων 15/9

Στα παραμύθια του βιολιού

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον ήχο και τα χαρακτηριστικά του, θα ανακαλύψουν το βιολί έχοντας ως σημείο αναφοράς τη φωνή τους και το σώμα τους και θα αυτοσχεδιάσουν επάνω στις χορδές του βιολιού δημιουργώντας τα πρώτα τους μουσικά παραμύθια.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικειωθούν με όλες τις βασικές τεχνικές του βιολιού (pizzicato, staccato, legato, flautando, bariolage). Μέσα στα μικρά μουσικά σύνολα του εργαστηρίου, τα παιδιά θα συνθέσουν και θα παίξουν τη δική τους πρώιμη μουσική και επιπλέον θα πειραματιστούν με ήδη γνώριμες και αγαπημένες τους μελωδίες.
Η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται στις διδακτικές προσεγγίσεις της ανακαλυπτικής και ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας-μάθησης, με κύριο μεθοδολογικό εργαλείο το παιχνίδι και τις δημιουργικές δράσεις. Ακολουθώντας τις βασικές αρχές της μεθόδου Suzuki, στο επίκεντρο των μαθημάτων θα βρίσκεται η καλλιέργεια των ακουστικών δεξιοτήτων των παιδιών (έμφαση στην ακρόαση και μίμηση μελωδιών). Σε ένα ολιστικό πλαίσιο, το μάθημα διευρύνεται πέρα από τις τυπικές πρακτικές των διαφόρων μεθόδων που εστιάζουν αποκλειστικά στην απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων πάνω σε ένα μουσικό όργανο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και ικανότητες κάθε παιδιού.
Ηλικίες: 4 - 7 ετών. Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα: 3-4 άτομα. Διάρκεια μαθήματος: 60'
Κόστος 450 ευρώ το χρόνο. Έναρξη μαθημάτων 7/10
Γεύσεις και νότες του κόσμου

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και θα γνωρίσουν σπουδαίες κουζίνες του πλανήτη μας. Θα μαγειρέψουν και θα γευτούν λιχουδιές βασισμένες στην υγιεινή διατροφή. Παράλληλα σε κάθε γευστικό σταθμό που θα επισκέπτονται τα παιδιά στο πλανήτη μας θα μαθαίνουν και στοιχεία για τον πολιτισμό της κάθε περιοχής και ειδικότερα για το μουσικό πολιτισμό. Μουσικά όργανα, τραγούδια και χοροί θα συμπληρώνουν τη γνωριμία των παιδιών με άλλους λαούς, μακρινούς και κοντινούς.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών και  θα πραγματοποιηθεί σε  κύκλο των 16 εβδομαδιαίων συναντήσεων 45 λεπτων η καθεμία.
Κόστος 128 ευρώ τα 16 μαθήματα.

Μικροί λαογράφοι

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ελληνική παράδοση και θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά. Θα γνωρίσουν την καθημερινή ζωή του παρελθόντος και θα προσπαθήσουν να διαχωρίσουν το παρόν από το παρελθόν, το παραδοσιακό από το σύγχρονο και να εντοπίσουν ομοιότητες-διαφορές.

Θα παίξουν και θα κατασκευάσουν παραδοσιακά παιχνίδια, (φιδάκι, κουτσό, πάνινη κούκλα, μπάλα από κουρέλια, κούκλα από ξύλινη κουτάλα), θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θα γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας (περπερούνα, χελιδονίσματα, κόκκινα αυγά, η κυρά Σαρακοστή, κάλαντα….), θα αναπαραστήσουν τις εργασίες του παρελθόντος μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μίμηση, θα μάθουν νανουρίσματα, λαχνίσματα, παροιμίες, θα λύσουν γρίφους, αινίγματα, θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά όργανα και θα τραγουδήσουν τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Το απευθύνεται σε παιδιά 4-6 χρονών και θα πραγματοποιείται με εβδομαδιαία μαθήματα 45 λεπτών.
Κόστος 272 ευρώ το χρόνο (9 μήνες).

Μουσικοί θεατρίνοι Ι και ΙΙ

Τμήματα μουσικού θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού  σε 2 τμήματα από 4-7 χρονών και από 8-12 χρονών. Τα τμήματα αυτά παρέχονται δωρεάν στους μαθητές της Χαράς και Μουσικής είναι εβδομαδιαία και διαρκούν 45'.
Κόστος για μη μαθητές της Χαράς και Μουσικής, 270 ευρώ το χρόνο. (9 μήνες). Έναρξη 7/10

Μικροί εξερευνητές

Ομάδες δημιουργικού παιχνιδιού για παιδιά 2 και 3 χρονών, από 2 ώρες 2 φορές την εβδομάδα.
Παιχνίδι σημαίνει χαρά για το παιδί. Εκτός από τη χαρά που δίνει, το παιχνίδι ενισχύει τη συναισθηματική, την κοινωνική, τη γνωστική και την κινητική ανάπτυξη του παιδιού
Τα παιδιά θα έρουν σε επαφή με διάφορα υλικά, θα εξερευνήσουν τα χρώματα, τα υλικά της φύσης, τους ήχους και θα πειραματιστούν με διάφορετικές χρήσεις καθημερινών αντικειμένων.  Μέσα από μια ομαλή διαδικασία θα μπορέσουν τα παιδιά να αποχωριστούν τη μαμά και να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση που ίσως ακολουθήσει την επόμενη χρονιά, τον παιδικό σταθμό.
Έναρξη 4/10. Κόστος 128 ευρώ το μήνα. ( για εγγραφές μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου παρέχεται έκπτωση 20% στα ετήσια δίδακτρα)

Ας παίξουμε μαζί, ομάδες παιχνιδιού για παιδιά 2 και 3 χρονών μαζί με τους γονείς τους
 
Ο ετήσιος κύκλος μαθημάτων Ας παίξουμε μαζί δίνει την ευκαιρία στους γονείς και τα παιδιά να παίξουν. Μέσα από το παιχνίδι ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών και η εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους.
Στις εβδομαδιαίες μας συναντήσεις είναι ευπρόσδεκτα και τα μικρότερα ή μεγαλύτερα αδέλφια (από μηνών έως 4 χρονών) της οικογένειας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακαλυφθούν νέοι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Ολοκληρώνοντας τον ετήσιο κύκλο παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί γονείς και παιδιά θα έχουν αποκομίσει ιδέες και τεχνικές για να ζωγραφίζουν, να κατασκευάζουν, να πειραματίζονται, να τραγουδούν, να χορεύουν, να γυμνάζονται και άρα να περνούν δημιουργικά και χαρούμενα μαζί. Μια δημιουργική απασχόληση που θα ενισχύσει την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Επιπλέον οι γονείς θα έχουν πάρει γνώσεις για την ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας καθώς και πληροφορίες, σε ηλεκτρονική ή και έντυπη μορφή.
Η συμμετοχή στον κύκλο παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, με τη σιγουριά της παρουσίας του γονιού, να βιώσουν τις πρώτες τους εμπειρίες μαζί με συνομήλικούς τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κύκλου παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί είναι ετήσιο με εβδομαδιαίες ωριαίες συναντήσεις πρωί ή απόγευμα.
Για αυτή τη σχολική χρονιά ( 2016-17) το πρόγραμμα αυτό συνδυάζεται με τα προγράμματα Χαρούμενοι Μουσικοί ΙΙ ή Μικροί Μαέστροι και προσφέρεται στην τιμή των 15 ευρώ το μήνα.
Εάν κάποιο παιδάκι που δεν είναι ήδη μαθητής της Χαράς και Μουσικής επιθυμεί να εγγραφεί μόνο σε αυτό το τμήμα θα έχει μια οικονομική επιβάρυνση των 35 ευρώ /μήνα.
Μουσική τεχνολογία


Αυτό το πρόγραμμα θα έχει στόχο αφενός να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών μουσικής όπως επεξεργασία ήχου, ηχοληψία, μίξη, σχεδιασμός ήχου, επεξεργασία αρχείων Audio και Midi, και αφετέρου να συμβάλει στην:
απόκτηση δεξιοτήτων και μύηση στις διαδικασίες της συγγραφής τραγουδιού, σύνθεσης και ενορχήστρωσης με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω προγραμμάτων μουσικής όπως το Finale και χρήση των μουσικών βιβλιοθηκών ήχων και ρυθμών
συγγραφή και αντιγραφή παρτιτούρων στον υπολογιστή
χρήση τεχνολογίας πολυμέσων με συνδυασμό ήχου και εικόνας
εξοικείωση με θέματα μουσικής βιομηχανίας (προώθηση μουσικού προϊόντος, πνευματικά δικαιώματα κλπ)

Οι μαθητές αυτού του προγράμματος θα έχουν την πρόσβαση στον εξοπλισμό της αίθουσας μουσικής τεχνολογίας που θα αποτελείται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μουσικά προγράμματα και όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό προσαρμοσμένο στις ηλικίες και τις ανάγκες τους με την πιο άρτια επιστημονική επίβλεψη από τους συνεργάτες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αυτό της μουσικής τεχνολογίας διαρκεί 5 εβδομάδες με δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 10 ώρες) και απευθύνεται σε εφήβους και νέους από 12 χρονών.
Κόστος 80 ευρώ.
Δημιουργικός χορός 
 Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα αναπτύξουν την ελεύθερη έκφραση, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους,  θα μάθουν να ελέγχουν την κίνησή τους,  θα μάθουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και την ομάδα. Ο  σκοπός του προγράμματος δημιουργικού χορού είναι  να δοθούν οι ικανότητες στα παιδιά να μπορούν να εμπνέονται από μουσικές   και να δημιουργούν τον δικό τους χορό μετατρέποντας τις μουσικές έννοιες και μουσικά χαρακτηριστικά σε  κίνηση. Ο  ήχος γεννάει τη μουσική, η κίνηση εξελίσσεται σε χορό, η λέξη παίζει με το ρυθμό και δημιουργεί τραγούδια και ιστορίες, τα ρυθμικά και τα μελωδικά σχήματα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 4-8 χρονών
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε πεντάμηνους κύκλους των 18  εβδομαδιαίων συναντήσεων.
Κόστος 144 ευρώ ο πεντάμηνος κύκλος.

Γνωριμία με την όπερα και το μιούζικαλ
Η όπερα και το μιούζικαλ (μουσικό θέατρο) σαν ολοκληρωμένες μορφές τέχνης ήταν πρόκληση για δημιουργία από πολλούς σημαντικούς συνθέτες και καλλιτέχνες.
Στην παγκόσμια καλλιτεχνική παραγωγή η όπερα και το μιούζικαλ για παιδιά κατέχουν σημαντική θέση. Μέσα στον κάθε τρίμηνο κύκλο θα επεξεργάζονται τα παιδιά 2-3 μουσικά έργα για παιδιά, αλλά και θα γνωρίσουν τα σημαντικότερα μουσικά δημιουργήματα από τον κόσμο της όπερας και του μιούζικαλ.
Το πρόγραμμα θα αποτελείται από 3 τρίμηνους κύκλους με 12 εβδομαδιαίες σαρανταπεντάλεπτες συναντήσεις ο καθένας, (το πρόγραμμα κάθε κύκλου θα είναι διαφορετικό) και απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών και πάνω.
Κόστος 96 ευρώ  το τρίμηνο.
Πάμε σαν άλλοτε

Η Χαρά και Μουσική εγκαινιάζει μουσικές συναντήσεις όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος άτομα ηλικίας άνω των 60 χρονών.  Οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται ανα 15 μέρες, και θα στοχεύουν να ενισχύσουν την κοινωνικοποίηση, την εμπλοκή και τη συμμετοχή σε μια παρέα  ηλικιωμένων.
Άντρες και γυναίκες που τους αρέσουν τα αστεία, γέλια, τραγούδια και ο χορός και είναι άνω των 60 ετών, είναι ευπρόσδεκτοι  στη Χαρά και Μουσική για να ξετυλίξουν τα χαρίσματά τους και να ξαναθυμηθούν τις μουσικές των νιάτων τους και  τις αναμνήσεις από την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.
Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν:
  • Μικρό κολατσιό –καφέ  για τους/τις συμμετέχοντες
  • Τραγούδια
  • Μουσική για χορό και κίνηση
  • Παίξιμο με τα μουσικά όργανα
  • Ιστορίες από τα παλιά
Μέσα από τη μουσική που θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο  θα δίνεται αφορμή στο σώμα να «ξεσκουριάσει» και με τις ομαδικές φωνητικές δραστηριότητες θα επιδιώκεται ο έλεγχος της αναπνοής και της σωστής άρθρωσης.
Η συμμετοχή σε αυτές τις συναντήσεις είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες μπορούν να καθορίζουν το κέρασμα του καφέ-κολατσιού και να το προσφέρουν κατόπιν συνεννόησης. Έναρξη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Σαββατιάτικα εργαστήρια

Μουσικά εργαστήρια για παιδιά, με κουκλοθέατρο, μουσικές παραστάσεις, κατασκευές οργάνων,παραμύθια,μουσικό και  θεατρικό παιχνίδι και συμβουλευτική γονέων. 

Μουσικοπαιδαγωγικά επιμορφωτικά σεμινάρια 

Για φοιτητές, καθηγητές μουσικής, δασκάλους και νηπιαγωγούς και καθηγητές φυσικής αγωγής, αλλά και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται και αγαπά τη μουσική και την διδασκαλία της.Το κόστος εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί.

Εποχιακοί κύκλοι

Καλοκαιρινά και φθινοπωρινά μαθήματα: κύκλοι μαθημάτων 2 ή 3 εβδομάδων με ευχάριστες και
δημιουργικές διαθεματικές μουσικές δραστηριότητες, λίγο μετά και λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 Βρεφικό μασάζ, κύκλος 5 συναντήσεων

Το βρεφικό μασαζ συνδυάζει την περιποίηση του σώματος με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους. Είναι ενας νέος τρόπος επικοινωνίας με ταξύ μωρού και γονέα που προάγει τον σεβασμό και την ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού.Πρόκειται για ενα πρόγραμμα που συνδυάζει την αρχαία σοφία με την νέα γνώση, διδάσκεται σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποδειχθεί ασφαλές και ωφέλιμο. Τα μαθήματα γίνονται απο Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασαζ , πιστοποιημένη απο τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασαζ ( International Association of Infant Massage). Σκοπός του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασαζ είναι να προωθήσει την επαφή και την επικοινωνία μέσα απο την εκπαίδευση και την έρευνα, έτσι ώστε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα να αποκτήσουν αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Κάθε κύκλος αποτελείται απο 5 συναντήσεις οι οποίες έχουν διάρκεια 1-1,5 ώρα και γίνονται μια φορά την εβδομάδα. Κάθε συνάντηση χωρίζεται στο πρακτικό και το θεωρητικό μέρος. Κατα τη διάρκεια του πρακτικού μέρους, διδάσκονται μαλάξεις για όλο το σώμα(πόδια, κοιλιά, χέρια, στήθος, πλάτη) και το πρόσωπο, απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως και μαλάξεις ειδικά για τους κολικούς. Το μασαζ γίνεται απο τον γονέα στο βρέφος, ενώ η εκπαιδεύτρια δείχνει τις μαλάξεις σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα. Στο θεωρητικό κομμάτι συζητιούνται διάφορα θέματα όπως ο ύπνος στην βρεφική ηλικία, η επικοινωνία μεταξύ γονέων και βρέφους, η συναισθηματική ασφάλεια και δίνεται η ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών σε ενα περιβάλλον άνετο και χαλαρωτικό.

Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν γονείς ή κηδεμόνες με μωράκια απο νεογέννητα εως 12 μηνών ενώ θα μοιραστούμε και ιδέες για τις προσαρμογές του μασαζ σε μεγαλύτερα παιδιά.

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας:

-Κουβερτάκι

- Δεύτερη αλλαξιά

- Κάποιο αγαπημένο παιχνίδι του μωρού

Παρέχονται λαδάκι και έντυπο υλικό.

Για την συμμετοχή σας, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης καθώς τα ομαδικά τμήματα είναι κλειστά και οι θέσεις περιορισμένες. Παρακαλούμε σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δε θα μπορέσετε να συμμετέχετε τελικά, να μας ενημερώσετε έγκαιρα. Σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων.

Επικοινωνία: Θωμαίδου Έρρικα, 6979 795841. Κόστος 80 ευρώ ο κύκλος

«Τα παιδιά δεν είναι οι άνθρωποι του αύριο, αλλά οι άνθρωποι του σήμερα. Έχουν το δικαίωμα να τα παίρνουμε στα σοβαρά και τους φερόμαστε με τρυφερότητα και σεβασμό.» Sandra Joseph